Bemutatkozás

Immár 25 éves szakmai tapasztalattal a csecsemő és gyermekellátásban, 2 saját gyermekkel és végtelen empátiával igyekszem minden hozzám forduló családnak személyre szabottan segíteni a szülés előtti és utáni időszakban felmerülő kérdések megválaszolásában, problémák megoldásában.
Hadnagy Zsuzsanna, 2 gyermekes édesanya vagyok. Eredetileg csecsemő és gyermekápoló, intenzív terápiás szakasszisztens. Pályám kezdetén 15 évet töltöttem az intenzív ellátásban (gyermek kardiológia intenzív, koraszülött mentés).
Az első gyermekem megszületése kapcsán szembesültem először azzal a ténnyel, hogy ebben a szülés körüli, nagyon érzékeny, bizonytalan, olykor ijesztő időszakban menniyre magukra vannak hagyva a kismamák, frissen szült anyukát. Ezért tovább képeztem magam, 2009-ben pszichológiai asszisztens, 2015-ben pre és postpartum dúla végzettséget szereztem.
Intenzív hivatásom befejezése után hordozási tanácsadó, majd önkéntes szoptatás segítő lettem. Célul tűztem ki, hogy a szülés előtt, alatt és után segítsem az édesanyákat, információkkal lássam el őket, megkönnyítsem számukra ezt az érzékeny időszakot.
2016 óta gyermek háziorvosi asszisztensként folyamatosan találkozom családokkal, akik minden segítségnek örülnek.
2018-ban csatlakoztam a Babasegély Szolgálathoz oktatóként, ahol szülésfelkészítő, babaápolás-gondozás, szoptatásra felkészítő és baba, ill. gyermek elsősegély tanfolyamokat tartok.
2019-ben merült fel először az igény, hogy ezeket a tanfolyamokat otthon, privát környezetben is elérhetővé tegyük. Illetve a kezdeti nehéz időszakban egyre többen kerestek meg, hol babaápolás, fürdetés, hol szoptatás, stb. témákban.
Célom, hogy felkészítsem a kismamákat a szülés és szoptatás csodálatos élményére, és a mindennapi rutin feladatok vagy akár a láz, betegségek, elsősegély nyújtás legfontossabb ellátására.
Végzettségeim:
– Csecsemő és gyermekápoló
– Intenzív terápiás asszisztens
– Okleveles dúla
– Pszichológiai asszisztens
– Hordozási tanácsadó
– Gyásztanácsadó
– Szoptatás támogató
– Perinatális tanácsadó (folyamatban)
Szakmai múlt:

1999-2002 Országos Gyermekszívközpont, intenzív terápiás szakasszisztens

2002-2015 Peter Cerny Alapítvány, Koraszülött Mentés, neonatológiai szakasszisztens (újszülött újraélesztés oktatás)

2015- Ferencvárosi Gyermekorvos Kft. háziorvosi asszisztens

2018-ban csatlakoztam a Babasegély szolgálathoz oktatóként

2019- Babasegély Home tanácsadó, oktató

Ti mondtátok:
 • Elképesztően jól esett, hogy Zsuzsi olyan nagy nyugalommal és kedvességgel, nem utolsó sorban pedig szakértelemmel látott el minket, ami miatt a kezdeti káoszból sikerült megtalálnunk a kiutat és onnantól kezdve sokkal nyugodtabbak voltunk!

  “Zsuzsival még várandósan találkoztam először, a csoportos baba elsősegély tanfolyamon, amitől eléggé tartottunk a férjemmel,hiszen 5 órán keresztül,pocakosan egy tanfolyamon ülni…Végül egy szuper hangulatú,izgalmas és nagyon hasznos napot töltöttünk vele:) Utána a szülésfelkészítőn is részt vettünk, nagyon családias hangulatban:) Majd mikor 3 hetes lett a kislányunk, ismét találkoztunk vele otthonunkban. Elképesztően jól esett, hogy Zsuzsi olyan nagy nyugalommal és kedvességgel, nem utolsó sorban pedig szakértelemmel látott el minket, ami miatt a kezdeti káoszból sikerült megtalálnunk a kiutat és onnantól kezdve sokkal nyugodtabbak voltunk! Köszönjük Neked!!!!! ” /Dorottya/

 • Terveink szerint Zsuzsival az áprilisi baba elsősegély tanfolyamon találkoztunk volna először, de az élet és a koronavírus közbeszólt, így online tudta megtartani nekünk a tanfolyamot.

  “Terveink szerint Zsuzsival az áprilisi baba elsősegély tanfolyamon találkoztunk volna először, de az élet és a koronavírus közbeszólt, így online tudta megtartani nekünk a tanfolyamot. Attól függetlenül, hogy a gyakorlati részeket nem tudtuk kipróbálni, és hogy mi voltunk talán a második olyan csoport, akiknek online tartott előadást, szuperül átjött minden információ.” /Mária/

 • Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki bizonytalan, kétségbeesett vagy csak támogatásra van szüksége...

  “Zsuzsival a Babasegély Elsősegély tanfolyamán találkoztunk először – már ott is megbizonyosodtunk szakmai hozzáértéséről. Nem volt kérdés, hogy a baba megérkezését követően – miután eluralkodott rajtunk a pánik ?? Zsuzsit kerestük meg. Azonnal reagált és nagyon gyorsan személyesen, házhoz jött, hogy gyakorlati tanácsokkal lásson el. Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki bizonytalan, kétségbeesett vagy csak támogatásra van szüksége.” /Ági/

 • Zsuzsi egy igazi tündér, mindenkinek meleg szívvel ajánlom mind a babavárás időszakában, a felkészültem tanfolyamon, mind a gyermekágyas időszakban...

  Még várandos voltam amikor találkoztam egy poszttal ahol egy anyuka szoptatásban kért segítséget. A kommentekben találtam rá Zsuszi nevére és gyorsan ki is mentettem magamnak, hátha szükségem lesz rá. És így is lett. Alig pár nappal a kórházból való hazatérés után szükségem lett rá, mert minden szoptatás egyre jobban fájt és egyre nehezebb volt. Úgy voltam vele elébe megyek a dolgoknak és már az elején rögtön segítséget kérek, nem várom meg mire nagyon súlyos lesz a helyzet. A helyzetre való tekintettel (koronavírus) Zsuzsi FaceTimeon hívott azonnal és tanította meg nekem és a férjemnek a helyes szoptatási technikát alig egy fél óra alatt. Hatalmas segítség volt és utána is ha kérdésem volt bármikor fordulhattam hozzá. Hihetetlen türelemmel és segíteni akarással valamint tudással rendelkezik! Köszönjük a segitseget! ??
  Zsuzsi egy igazi tündér, mindenkinek meleg szívvel ajánlom. Mind a babavárás időszakában, a Felkészültem tanfolyamon, mind a gyermekágyas időszakban rengeteget segített nekünk, ami a COVID járvány idején felbecsülhetetlen volt és nagyon hálásak vagyunk érte. Hatalmas tudása és tapasztalata van a szülés, babagondozás, betegségek, szoptatás terén, emellett pedig igazi csupaszív, akihez bármikor lehet segítségért fordulni.

Back to top of page